Sportief dagboek deel (15)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Vrolijkheid alom bij Geinoord na afloop van de eerste wedstrijd na de winterstop. Niet alleen was met 2-0 gewonnen van middenmoter De Meern. Maar ook het vertoonde spel van de thuisclub gaf de fans die de kou hadden getrotseerd, het gevoel dat de tweede competitiehelft met vertrouwen tegemoet gezien kan worden. De formatie van Gerrit Plomp was anderhalf uur lang de bovenliggende partij en het was aan de vijandelijke doelman Martijn Smorenburg te danken dat de marge tot twee tegentreffers voor De Meern beperkt bleef.

En er waren meer pluspunten. Op Parkhout vierden de teamgenoten van Geinoord de uit Ierland teruggekeerde Luuk Brinkman, het heroptreden van een blessure herstelde Mick Brookman en niet te vergeten, de rentree van Vincent Griffioen die na een kortstondig verblijf bij Nieuw Utrecht niets van zijn vroegere scherpte verloren bleek te hebben. Ook het betrouwbare optreden van doelman Dario Ruscaa stemde tot voldoening zodat niet alleen de 2-0-zege maar de totale teamprestatie er positief uitzag.

Tot ‘man of the match’ werd uiteraard Sven Banfi gekozen. De nummer tien van Geinoord scoorde beide treffers, de eerste met een uitgekiende schuiver. De tweede uit een vrije trap, toegekend door de meer dan voortreffelijke arbiter Leon Beumer na een rode kaart voor De Meern-verdediger Indy van de Poll die bij een vrije doortocht van Sem Kolsteeg aan de noodrem trok. Hij werd daarmee dubbel gestraft: niet alleen rood maar Banfi krulde de bal fraai langs Martijn Smorenburg. En daarmee was het beslist, de bezoekers misten de mentale veerkracht om zich alsnog terug te vechten.

Vincent Griffioen bleek bij zijn terugkeer nog niets aan scherpte ingeboet te hebben, de defensie van De Meern had letterlijk de handen vol aan de Geinoord-spits. (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren