Katern

Sportief dagboek 2016 (2)

Nog een weekje geduld, dan gaat voor de twee Nieuwegeinse eerste klassers het rad van avontuur weer draaien, met Geinoord-Breukelen en Woudenberg-JSV. Op Parkhout krijgen we zelfs een topscheidsrechter te zien, namelijk Roelof Luinge die is aangesteld voor deze streekderby. Destijds won de Nieuwegeinse formatie het uitduel, mede omdat doelman Niels Renes een penalty van Daniel Kops in de slotfase stopte.

Enkele dagen geleden sprak ik Geinoord-voorzitter Hans van der Meijden op de nieuwjaarsreceptie van FC Utrecht. Hij meldde toen met trots dat Geinoord is genomineerd als sportploeg van het jaar in de gemeente Nieuwegein, vanwege het behaalde kampioenschap en vooral ook de manier waarop de club is omgegaan met het plotselinge overlijden van clubicoon Wim van Gelderen.

Wat het sportieve gebeuren betreft, kijkt de voorzitter met enige zorg uit naar de derby tegen Breukelen omdat topscorer Vincent Griffioen na zijn rode kaart tegen Zuidvogels is geschorst. Destijds maakte hij in Breukelen de winnende treffer met een verrassend afstandsschot. Ook Niels Maat zal er wegens een schorsing niet bij zijn, zodat trainer Frans Schuitemaker zal moeten improviseren met de opstelling.

Dat geldt in mindere mate voor collega Michael van de Berg, die met JSV enkele nuttige oefenduels afwerkte. Zo werd gespeeld tegen Argon, welk duel met 1-2 verloren ging. Ook oefende de Nieuwegeinse ploeg tegen ARC op neutraal terrein in Culemborg, en daar werd het 1-3. Michael mist Vernon Ralf Vorswijk, Sergio Anaya en Jeroen Giesen wegens blessures met verder gaat hij hoopvol de confrontatie met Woudenberg aan.

Geinoord oefende ook het afgelopen week uit, in Veenendaal werd met 3-0 verloren bij hoofdklasser DOVO. In een wat verder verleden speelden beide ploeg nog tegen elkaar op competitie-niveau toen ook Geinoord zich nog hoofdklasser mocht noemen, maar die glorietijd is al lang voorbij. Nu moet de ploeg gaan proberen om in de tweede seizoenhelft weer wat punten te gaan sprokkelen in de eerste klasse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk