Spinvis gaat op zoek naar het DNA van Nieuwegein

Op zondag 3 november om 16.00 uur vindt in DE KOM ‘Herfst en Nieuwegein’ plaats. Een bijzondere middag, geleid door Spinvis, waarin hij op zoek gaat naar het DNA van Nieuwegein. Want je zal toch maar in Nieuwegein wonen. Klaar ben je. Alleen de naam al. Zit je daar. Afgesneden van de beschaving. Ingeklemd tussen de A2, A12 en de A27. Opgezadeld met architectuur waar men van moet houden. Meewarig aangekeken door de rest van Nederland. En heel de dag omringd door andere Nieuwegeiners. Nieuwegeiners? Wat zijn dat eigenlijk? Is dat een bepaald soort mensen Wat eten die wezens? Bestaan ze eigenlijk wel?

Op 3 november krijg je antwoord op deze vragen. Denk aan een bonte revue, waarin onder de perfect rommelige leiding van Spinvis met band de Nieuwegeinse Geest uit de fles wordt gelokt.

Wonderlijke gasten
Spinvis nodigt voor ‘Herfst en Nieuwegein’ gasten uit van divers pluimage. Zoals de Nieuwegeinse rapper Freez, geboren en getogen in Nieuwegein en met een warm hart voor zijn geboortegrond. De politie neemt ons mee naar de onderwereld van Nieuwegein en Pieter Hoexum praat met Spinvis over de filosofie van het rijtjeshuis. We gaan op zoek naar het ontstaan van Nieuwegein en hét Nieuwegeinse gen. De 90 jarige oud-wethouder Arie van Heiningen gaat terug naar het ontstaan van Nieuwegein. Tussendoor speelt Spinvis met zijn band een aantal van zijn prachtige liedjes en zijn er bijdragen van diverse artiesten met een Nieuwegeinse binding.

Maaltijd
Voor de liefhebber is er een gezamenlijke maaltijd bij te boeken met als primeur de lancering van de Nieuwegeinse vegetarische Vockingbal bij de stamppot. Tijdens het eten wordt de kennis van Nieuwegein getest in een pubquiz. Kaarten zijn hier te bestellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren