Speurtocht in Museum Warsenhoeck tijdens voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie van 19 t/m 25 februari is Museum Warsenhoeck extra geopend op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag, telkens van 14:00 uur tot 16:00 uur. Op die drie middagen en ook op de woensdagmiddag zijn er speciale activiteiten voor jonge, schoolgaande bezoekers. Twee van de drie activiteiten sluiten aan bij de expositie ‘Van kerk tot zerk’. Bovendien is de toegang deze vakantieweek gratis.

Op de eerste plaats is er een interactieve rondleiding langs de expositie, waarbij ook de rouwborden en ramen op de Kunstzolder aan bod komen. Op de tweede plaats is er een doe-activiteit: het maken en ontwerpen van gebrandschilderde ramen. Voor scholieren die meer willen weten van de geschiedenis van Nieuwegein is er een speurtocht langs de vaste opstelling. Daarin komen zowel ‘De Tijdlijn’ als ‘Het rampjaar 1672 in Vreeswijk’ aan bod.

Natuurlijk is er voor de bezoekers limonade met een koekje na de rondleiding of tijdens het knutselen. Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier aan de Geinoord 11, op het terrein van Kinderboerderij IJsselstee. Het museum is het makkelijkst bereikbaar via de loopbrug over de Doorslag, bij de watermolen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk