Speler FC Utrecht helpt mantelzorger in Nieuwegein

Vanmiddag, donderdag 28 maart zijn de spelers van FC Utrecht weer de regio ingetrokken om mensen te helpen. Zo kwamen ook enkele spelers vandaan naar Nieuwegein. FC Utrecht is er van overtuigd dat zij als club in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een gezonder en gelukkiger Utrecht.

‘Met FC Utrecht Maatschappelijk raken we in het hart en willen we het verschil maken bij inwoners van de provincie Utrecht. Hierbij richten we ons in de basis op drie doelgroepen: Jeugd, ouderen en supporters’ aldus Mark van der Marel die vandaag in Nieuwegein was.

Van der Marel heeft in Nieuwegein Petrov en zijn vrouw Bianca geholpen. Petrov zorgt naast zijn fulltime baan volledig voor zijn gezin en het huishouden, omdat zijn vrouw Bianca fysiek zeer beperkt is. (Grotendeels rolstoel gebonden). Mark heeft geholpen om de tuin boom-vrij te maken, zodat deze rolstoel toegankelijk is voor de vrouw des huizes.

Petrov gaat altijd met haar mee met doktersbezoeken en moet daarnaast ook flink klussen in het nieuwe huis. Petrov en Bianca zijn begin januari verhuisd naar een woning die mindervalide proof is. Zelf is Petrov ook niet helemaal gezond. Hij heeft Poland syndroom en hypoglycemie. De grootste uitdaging van Petrov i.c.m. mantelzorg? Tijd voor zichzelf. Hij heeft onder andere de kooivijver moeten opgeven. Daarnaast vindt hij het lastig om hulp te vragen aan een ander.

FC Utrecht en de sponsor van FC Utrecht (Zorg van de Zaak) hopen met de selectie spelers, die in de regio helpen, de mantelzorg problematiek aan de kaak te stellen. Eigenlijk had het bezoek eerder plaats moeten vinden, maar dit ging door het schietincident aan het 24 oktoberplein in Utrecht niet door.

Op de foto v.l.n.r: Mark van der Marel, Petrov en zijn vrouw Bianca

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren