Katern

SP Nieuwegein: ‘MOvactor: onduidelijkheid troef’

De SP in Nieuwegein heeft eind deze week vragen gesteld aan het college van B&W over het functioneren van MOvactor, de leverancier van Maatschappelijke Zorg en Zorgpreventie in Nieuwegein. Steeds vaker krijgt de SP klachten over het niet goed functioneren van MOvactor.

De SP: ‘Inwoners van Nieuwegein kennen MOvactor van hun gezondheidscentrum of hun buurtplein (…) Het zetje in de rug bij een plots opgekomen probleem. Hoe dan ook: MOvactor versterkt mensen en hun mogelijkheden in Nieuwegein” aldus de tekst op de website (movactor.nl).’

Maar nu blijkt bijvoorbeeld dat activiteiten slechts beperkt of helemaal niet (meer) plaatsvinden, of van de ene kant van Nieuwegein naar de andere kant zijn verhuisd, wat voor senioren op leeftijd onoverkomelijke problemen oplevert om er nog aan deel te kunnen nemen. Ook zouden de buurtpleinen de hele maand mei open moeten zijn, maar MOvactor heeft geen of nauwelijks activiteiten in die periode gepland. ‘Al met al reden genoeg voor de SP om het College van B&W de nodige kritische vragen voor te leggen’ aldus de SP.

SP raadslid Annie van den Heuvel: ‘Naar het schijnt is er een capaciteitsprobleem om de buurthuizen deze maand open te houden. Aan de andere kant worden contracten van werknemers niet verlengd, maar is het wel de bedoeling de openingstijden te verruimen, zoals de gemeenteraad in een motie heeft bepaald. We zijn benieuwd hoe het College hier tegenaan kijkt.’


‘Opvallend is ook dat er een interim-bestuurder is aangesteld die eerder in een zelfde functie betrokken was bij Geynwijs. Laat het College maar eens tekst en uitleg geven over deze opmerkelijke aanstelling.’ Deze en andere vragen over MOvactor zijn door de SP in een art. 42 brief  voorgelegd aan het College van B&W.

7 thoughts on “SP Nieuwegein: ‘MOvactor: onduidelijkheid troef’

 1. Karel

  Jan zou denken hou t maar onder de pet,als deze deksel van die put gaat , dan rollen er vele koppen .

  1. Binne Beenen

   Beschuldigingen? Doe dit dan in ieder geval onder je eigen naam, zodat je er op kunt worden aangesproken en het bedrijf zich kan verdedigen indien nodig. Binne Beenen.

   1. Conny Van Wal

    Beste Binne,

    Wat is jouw functie binnen Nieuwegein?
    Vraag mij af,waarom je zo reageerd ?

    Annoniem reageren,heeft ook niet zo mijn voorkeur.
    Maar war befreft van alles in de doofpot willen houden ,binnen MOvactor is toch voor velen bekend?

    Sterker nog, ik heb regelmatig geprobeerd in gesprek te komen met verantwoordelijke managers of professionals binnen MOvactor.
    Mijn beleving is dat dat niet zo in dank werd aangenomen.
    De gesprekken welke ik wel heb gevoerd,daar werd niets mee gedaan en ging men alleen maar in de verdediging.
    Terwijl ik juist vanuit mijn betrokkenheid wbt zorg en WELZIJN mijn ongerustheid uitte en dus een enkel gesprek ben aangegaan.
    Zelfs iemand meegenomen, omdat gesprekken, noem het beschuldigingen idd verdraaid werden.

    Ik stond al heel lang op het punt afgelopen maanden om met manager in gesprek te komen, maar daar moet je flink stevig voor in je schoenen staan. Dat is toch een zieke sfeer.
    Er is al lange tijd veel aan het mis gaan binnen MOvactor, en dat wordt alleen maar erger….
    En meestal geven ze dan de gemeente de schuld wbt financiën
    En ja , de gemeente mag zich ook al wel lange tijd achter de oren krabbelen. Ze stonden erbij en keken ernaar….

    Vrijwilligers die met hart en ziel hun werk doen,die gaan meestal niet zo snel “de vuile was buiten hangen” Het hourdt een keer op….

    Voor de weinige goede professionals die er nog over zijn en voor de volhardende vrijwilligers en niet te vergeten de burgers die ondersteuning nodig hebben/luisterend oor etc.
    Daar hoop ik voor dat er nu eindelijk transparantie komt en een betere sfeer.

    Want tot mijn verdriet heb ik vele zeer gemotiveerde medevrijwilligers soms tot huilens toe zien vertrekken.
    Ook vele professionels welke ik mee samen werkte, en die zeer gewaardeerd werden door (kwetsbare) burgers moesten vertrekken. Of gingen uiteindelijk zelf maar weg,voordat ze zouden worden ontslagen, of geen contractverlenging meer kregen.

    Net als bij Geynwijs was er bij MOvactor een hoog ziekteverzuim…werkgerelateerd….

    Dus of het nou beschuldigingen zijn of feiten , binnen MOvactor , ier is genoeg aangegeven en gepraat.
    Verdedigen, okay….maar luisteren naar elkaar en er iets mee doen, juich ik toe.

    Liever niet nog meer goede koppen rollen….maar de verantwoordelijken eruit of hun leven beteren die het zover hebben laten komen.
    Helaas dat laatste geloof ik niet meer zo in….

    Met dit lange schrijven heb ik mij nog ingehouden….maar ga zeker nog meer delen met management als ik genoeg moed bijelkaar heb verzameld….
    Ik ga zelf mijn ontslag indienen als intussen gedemotiveerde vrijwilligster.

    Daar mijn (laatste) functie als netwerkcoach ook al lange tijd geen aandacht en professionele ondersteuning meer voor is.

    College van B&W en MOvactor heel veel succes om voor de eigen (overgebleven) medewerkers, vrijwilligers,inwoners van Nieuwegein transparantie en vertrouwen op te bouwen .
    Een goede werksfeer, met gemotiveerde mensen.

    Op naar WEL-ZIJN voor iedereen
    En goeddraaiende gezellige buurtpleinen, biij voorkeur alle dagen van de week open.

    Sociale duurzame groet van:
    Conny van der Wal.

    1. Jenneke Sijtsma

     Jenneke Sijtsma
     Ik ben het helemaal eens met Conny. Ik help zelf ook als vrijwilliger mee en merk dat er veel onrust heerst onder de vrijwilligers. Dit heeft volgens mij te maken met goede werknemers die weggaan en de vele niet duidelijke veranderingen.
     Groetjes Jenneke Sijtsma

 2. Karel

  Conny .
  Wat een eerlijk verhaal luid en duidelijk , maar geloof me ze zeggen toch daar IS NIET WAAR maar Martijn is nu ook vrij om ea diep uit te spitten .
  Tot nu toe waren zijn handen gebonden.

  Gr van Karel 43.

 3. René Hansen

  Beste Binne, De SP doet dit toch niet anoniem?

 4. Hennie van Randwijk.

  Goed en serieus onderwerp voor de College onderhandelingen. Zowel inhoudelijk als financieel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren