‘Gemeentedagen’ bij het Anna van Rijn College

In navolging van vorig jaar organiseert JoNg in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en het Anna van Rijn College aan de Harmonielaan ook dit jaar weer het succesvolle project ‘de Gemeentedagen.’

Op één, twee en drie maart aanstaande zullen in de ochtenden een aantal derde klassen van het VMBO naar het gemeentehuis komen om daar kennis te maken met de gemeente Nieuwegein. Het programma bestaat uit een rondleiding en een spel. De rondleiding word verzorgt door de stadswinkel. De groepen worden langs verschillende afdelingen in het gemeentehuis geleid.

Het spel is een simulatie spel. In kleine groepjes moeten de leerlingen de binnenstad opnieuw indelen. Hier zijn echter een aantal criteria aan verbonden. Zo is er een beperkt budget en moet er met verschillende wensen rekening worden gehouden. De beschikbare gebouwen zijn in deze simulatie relatief beperkt. Elk gebouw heeft een drietal waardes toegekend gekregen: Economisch, cultureel en wonen. Als de binnenstad af is moet elk van deze waardes aan een minimum voldoen. De ochtend word afgesloten met een lunch in het bedrijfsrestaurant. Hier is het college van B&W ook uitgenodigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk