‘Sorry cultuur’

Ja, we hebben een echte sorry cultuur in Nieuwegein. We kunnen er echt niet omheen, eerst een asbest probleem en dan een wethouder die sorry moet zeggen.

Waar hebben we het over. U heeft vast wel gehoord van het asbest probleem van de kerk aan de Buizerdlaan. Tijdens werkzaamheden komt men er zomaar in eens achter dat er asbest verwerkt is en dat moet worden verwijderd. Maar als een zeer oplettende inwoner niet had gezien dat er asbest in zat was er niets gebeurd.

20160502_sorrystekelenburggrootNou en dan begint de klucht. Wel melding gemaakt en geen vergunning, wel een vergunning en geen melding, melding bij een ambtenaar die vervolgens drie weken afwezig is en dan gebeurt er dus niets met de melding. Geen enkele collega neemt die melding over. Iedere medewerker van een bepaalde afdeling moet toch zaken kunnen verwerken als een collega lang weg is? Het werk toch ook gebeuren als die college weg is?

En dan de antwoorden op een aantal vragen van ‘mister asbest’ van de gemeenteraad, Ton de Mol. Daar rijzen je haren helemaal ten top. Allemaal sorry en we zullen het beter gaan doen. Wat was er gebeurt als die bewoner niet aan de bel had getrokken?

Dan hebben we SP wethouder Martijn Stekelenburg die ‘vergeet’ de raad nog wel eens te informeren, wat wel zijn wettelijke plicht is. De invoering van een tegenhanger van de U-pas moest en zou op een zo snel mogelijke manier ingevoerd moeten worden. Tijdens de raadsvergadering van eind april moet het college wederom diep door het stof na een interpellatie van het CDA en CU.

Het college zegt nu ja want dan sluit men de rijen als het nog te redden valt en spreekt het college met 1 mond behalve als het reddeloos verloren is, dan is het ieder voor zich. Maar het CDA heeft de rol van oppositieleider wel naar zich toe getrokken en dacht even flink te kunnen scoren met dit debat gesteund door de CU, maar de munitie was snel op toen de wethouder heel snel aangaf dat hij verkeerd had gehandeld. Lullig hoor als je zoveel af te geven hebt en zo iemand zegt direct: ‘je hebt helemaal gelijk’ daar gaat je plannetje.

Maar we hebben nu ook politieke partijen die sorry moeten zeggen tegen hun kiezers. Het plan bouwen in het park is er door, zij het in een zeer afgeslankte vorm maar de partijen die die de vorige periode fel tegen waren zaten nu in het college: GroenLinks en de SP. Hoe bedoel je kiezersbedrog?

Daarin moet ik na het horen van de bijdrage van Martin Monrooij van de CU helemaal gelijk geven: Niet bouwen in het park, we hebben 6000 handtekeningen en die mensen kunnen niet worden genegeerd. En wat doen zij nu, zittend op het pluche? Met een slap excuus komen en zeggen: ‘zo, weten we dat er niet meer wordt gebouwd in het park. Ernst Happel (voor de jongere onder ons: oud trainer van Feyenoord) zei toen al: Das geloei. Vrij vertaald ‘dat is gelul.’ Zij hebben voor een wethouderspost en 5 zetels in de raad 6000 mensen te kijk gezet! GroenLinks is omgekocht met een stukje natuur wat niet eens aansluit op de natuurstructuur.

Zeker door de wethouder van die twee partijen (D66 en GroenLinks) die de druk van de twee andere wethouders niet aan kon. Lees: PvdA-er Hans Adriani en VVD-er Johan Gadella, hebben die andere twee, SP-er Martijn Stekelenburg en D66-er Peter Snoeren, de duimschroeven aangedraaid: mee doen of opstappen. Misschien wel terwijl Adriani rustig met zijn portefeuille kon zwaaien zonder gevolgen.

Sorry mensen maar jullie en ik hebben ze zelf gekozen. Sorry, oh f.ck nu doe ik ook al mee aan die sorry cultuur.

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk