Sneller internet in huis in Nieuwegein dankzij glasvezel

Afgelopen september werd de eerste woning in Nieuwegein aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. Dankzij glasvezel is het mogelijk in huis te beschikken over internet dat sneller en stabielere is dan de ouderwetse telefoonlijn, ook wel de DSL-lijn geheten. Krijg jij ook op korte termijn glasvezel of heb je inmiddels glasvezel, dan leggen we je de voordelen uit.

Tot 1000 Mbit/s
Maak jij nog gebruik van internet via de telefoonlijn? Dan merk je ongetwijfeld dat de snelheid van het internet niet altijd hoog is en het bovendien storingsgevoelig is. Zodra jouw huis aangesloten is op het glasvezelnetwerk van KPN, dan word je automatisch overgezet op dit nieuwe netwerk. Dat geldt voor internet en tv en zelfs ook voor bellen via de vaste telefoon. Dat biedt een aantal voorbeelden, waarvan de belangrijkste de snelheid is. Met glasvezel internet is namelijk een internetsnelheid tot maar liefst 1000 Mbit/s per seconde mogelijk. Dat betekent dat je met gemak met meerder personen tegelijkertijd kunt internetten, streamen en gamen. Een doorsnee gezin heeft echter aan 100 Mbit/s doorgaans voldoende.

Uploadsnelheid gelijk aan downloadsnelheid
Ook voor internet via de kabel, waarvan je gebruik maak als klant van Ziggo, zijn internetsnelheden tot 1000 Mbit/s seconde nodig, dat is dus niet nieuw in Nieuwegein. Belangrijk verschil hierbij is wel dat dit bij internet via de kabel de downloadsnelheid betreft, dat is de snelheid waarmee je bestanden vanaf het internet binnenhaalt, wat je bijvoorbeeld merkt bij Netflixen. Bij internet via de kabel is de uploadsnelheid, de snelheid waarmee je zelf data via het internet kunt delen, altijd significant lager. Bij internet via glasvezel is dit echter gelijk aan de uploadsnelheid en haal je dus ook hiermee snelheden tot 1000 Mbit/s. Met name tijdens bijvoorbeeld gamen en videobellen of als je bijvoorbeeld regelmatig streamt of gebruik maakt van apps als TikTok ga je dit zeker merken.

Keuze in aanbieders op KPN-netwerk
Een ander groot voordeel van glasvezel is dat er een ruime keuze aanbieders is, terwijl je bij de kabel in Nieuwegein alleen kunt kiezen voor Ziggo. Ondanks dat KPN het glasvezelnetwerk in Nieuwegein aanlegt zit je niet per se verbonden aan KPN als daadwerkelijke providers voor internet. KPN heeft haar netwerk namelijk opengesteld voor andere providers, waardoor je ook kunt kiezen voor glasvezel internet via bijvoorbeeld T-Mobile, Budget Thuis, Online.nl en Youfone. Dat maakt internet vergelijken interessant. Op deze manier kun je namelijk kiezen voor de provider die je het meeste biedt tegen de beste prijs. Let daarbij onder andere op de snelheid van het internet en de extra’s die je krijgt, zoals extra zenderpakketten.

Bij alle providers op het glasvezelnetwerk van KPN kun je kiezen uit meerdere soorten abonnementen, namelijk: alles-in-1 (internet, tv en bellen), internet en tv, internet en bellen of alleen internet. Er is eenvoudig te besparen door alleen voor de onderdelen te kiezen die je daadwerkelijk gebruikt en niet onnodig voor bijvoorbeeld vaste telefoon te betalen wanneer je deze toch niet of amper gebruikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk