Speciale tent voor opvang patiënten met een verdenking op Corona

Om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken, heeft het St. Antonius Ziekenhuis extra maatregelen genomen. Zo is de bezoekers- en begeleidersregeling aangescherpt en zijn poli-afspraken tot nader orde uitgesteld of waar mogelijk vervangen door telefonische afspraken. Ook zijn tot nader order, waar dit kan, geplande operaties uitgesteld. Vanaf 19 maart vindt er al een toegangscontrole plaats bij de hoofdingangen van locaties Utrecht en Nieuwegein.

Het St. Antonius heeft besloten om het exacte aantal Coronabesmettingen in het ziekenhuis niet meer op de website te vermelden. Het aantal Coronapatiënten wijzigt snel en ziekenhuizen in de regio en ook in de rest van het land nemen patiënten van elkaar over. Dit maakt het lastig om een correct en actueel beeld te geven.

Utrechtse ziekenhuizen hebben elke dag overleg met elkaar over de verdeling van het aantal Coronapatiënten en daarom is besloten dat het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) dagelijks een update geeft over het aantal Coronapatiënten in de regio. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) laat vandaag weten dat Nieuwegein 19 officiële besmettingen kent met het Coronavirus. Dit aantal is buiten het aantal van de patiënten die in het St. Antonius liggen in Nieuwegein.

Tent voor opvang Coronapatiënten
Naast de Spoedeisende Hulp op de locatie Nieuwegein is afgelopen dinsdag een speciaal ingerichte tent in gebruik genomen voor de opvang van patiënten met een verdenking op Corona. Naast de tent staat een grote bus met een CT-scan, waarmee patiënten getest worden op het Coronavirus.

‘De tent is alleen bedoeld voor patiënten die een verwijzing van de huisarts hebben of die met de ambulance zijn binnengebracht. Door het neerzetten van deze tent houden we patiënten met een verdenking op corona gescheiden van onze andere patiënten op de Spoedeisende Hulp’ aldus het ziekenhuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren