Sloopwerkzaamheden in City West

Eerder dit jaar is de aannemer begonnen met de voor- bereiding op de sloop van de Luifelstede in City. De voorbereidingen op de sloop zijn inmiddels afgerond. Aannemer Roseboom start in de week van 26 juni met het verwijderen van asbest, chroom-6 en de ramen. Dit levert geen risico’s voor de omgeving op. Daarna start op 10 juli de sloop van het pand. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met eind september.

Het rode pand ‘De Pionier’ aan de Zadelstede wordt ook dit jaar gesloopt. De voorbereidende werkzaamheden voor deze sloop zijn inmiddels gestart. De nutsvoorzieningen zijn afgesloten. Dit zijn bijvoorbeeld de elektriciteit en de telefoon- en internetaansluitingen. Ook wordt het pand van binnen gestript. Alle herbruikbare materialen worden eerst weggehaald.

In april zijn aannemers en architecten door het gebouw gelopen, om aan te geven welke materialen en producten zij graag een tweede leven willen geven. De aannemer haalt de gekozen materialen netjes uit het gebouw, voor hergebruik. De daadwerkelijke sloop start einde zomer.

Zuidstedeweg

Een impressie van de toekomstige woningbouw op de plek van ‘De Pionier’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk