Sloop markante gebouw aan de Buizerdlaan gevolgd door omwonenden

De omwonenden van de Buizerdlaan in Nieuwegein werden deze maand op de hoogte gebracht van de sloop- en asbestsanering van het markante glazenkantoorgebouw Buizerdlaan 12. Het kantoorpand, met een grondoppervlakte van 5.928 m2 en een kantoorvlak van 3.462 m2 werd gebouwd in 1983. De Zwolsche Algemeene, later Allianz, waren de huurders. De laatste periode maakte het ING landelijk trainingscentrum nog gebruik van de ruimte in de wijk de Doorslag.

In het spiegelgebouw aan de Buizerdlaan werkten tijdens de hoogtijdagen gemiddeld 600 medewerkers. De laatste jaren stond het stervormige gebouw al een aantal jaren leeg.

Dit markante glazen gebouw was representatief en architectonisch een topper voor Nieuwegein. ‘Een gemis voor de gemeente en bewoners’ aldus Wim van Wijk. Enkele omwonenden gaan de sloopwerkzaamheden volgen en brengen u regelmatig op de hoogte met een ode over dit karakteristieke gebouw op De Digitale Stad Nieuwegein.

Het gebied waar het markante gebouw op staat behoort tot één van de 67 kansrijke woningbouwlocaties in Nieuwegein.

Dit pand had altijd méér dan één gezicht
het leek soms op een schip dat ’t anker licht
maar nooit heeft het een kust geroken
en nu is alle vaart er uit,
het wordt straks afgebroken.

2 thoughts on “Sloop markante gebouw aan de Buizerdlaan gevolgd door omwonenden

  1. Linda

    Kapitaalvernietiging. Komen weer veel te dure woningen, waarschijnlijk gecombineerd met sociale huur zodat het weer een stukje slechter wordt. Op
    Sommige dagen zag het gebouw er misschien uit als een schip, maar nu is het zinkende. Weer een niveautje lager, net als de rest van Nieuwegein. Hipsters en kansarmen, dat is wat er over 10 jaar kog overblijft. Nieuwegein, het toekomstige Detroit van Nederland.

    1. Jan

      Hoezo kapitaal vernietiging. Het pand stond al jaren leeg en nu krijgt de plek in ieder geval weer een nuttige functie. Daarvoor in de plaats een grote Lidl XL met genoeg parkeerruimte en vermoedelijk alleen maar vrij sectorappartementen. Ok vraag me alleen af wie zo kort op de A2 wilt wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren