Katern

Slimme bandenpomp ruim 25.000 keer gebruikt

In 2012 heeft de gemeente Nieuwegein als eerste gemeente de slimme en duurzame bandenpomp laten plaatsen. Op 15 juni 2012 werd deze bandenpomp officieel in gebruik genomen door toenmalig wethouder Hans Reusch van de gemeente Nieuwegein. De gratis te gebruiken bandenpomp voor auto’s en brommers werkt op zonne-energie en is gemaakt van duurzaam materiaal. Op een touchscreen krijgt de gebruiker enkele vragen waarmee de juiste bandenspanning wordt ingesteld. Inmiddels is de bandenpomp 25.000 keer gebruikt!

Door banden op de juiste spanning te houden wordt onnodig brandstofverbruik voorkomen waardoor de lucht minder wordt verontreinigd. De banden slijten minder snel en de verkeersveiligheid verbetert. Controleer regelmatig uw bandenspanning en pomp zonodig lucht bij. Veel automobilisten rijden met een te lage bandenspanning!

De gebruikers van de bandenpomp hebben tot nu toe samen € 646.000, 135.000 liter brandstof, 4.700 banden en ruim 500 ton CO2 bespaard. De slimme bandenpomp kunt u vinden op het parkeerterrein ten westen van City Plaza.

2 thoughts on “Slimme bandenpomp ruim 25.000 keer gebruikt

  1. Maiko

    alleen jammer dat je er banden mee op hogere spanning kan brengen en niet op lagere

  2. Co

    Er staat ook zo’n bandenpomp bij een tankstation in Oosterland.
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik de gebruiksvriendelijkheid niet optimaal vind.
    Vaak gaat het scherm niet aan, knoppen werken slecht, kenteken kent hij niet. Voor de gemiddelde klant is het zeer omslachtig om een band op te pompen.
    Het oude model was simpel en werkte snel, instellen en pompen.

    Op het oog ziet het er goed uit voor de toekomst maar de software en hardware mag stukken beter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk