Nieuwegein eerste met duurzame bandenpomp

In samenwerking met de gemeente Nieuwegein lanceert het Nieuwegeinse bedrijf ‘Band op Spanning’ de eerste duurzame Bandenpomp op openbaar terrein. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. Nieuwegein is de eerste gemeente die de Duurzame Bandenpomp plaatst op openbaar terrein. De bandenpomp is voor iedereen, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

Op 15 juni 2012 wordt deze bandenpomp officieel in gebruik genomen door wethouder Hans Reusch van de gemeente Nieuwegein om 15.00 uur op parkeerterrein West.

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die een pomp bij tankstations gebruiken, helaas nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Band op Spanning heeft een innovatieve Bandenpomp ontwikkeld die de gebruikers bedieningsgemak en service verleent, gratis te gebruiken is, gemaakt is van duurzame materialen en werkt op zonne-energie.

De touchscreen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet. De besparingen per auto bedragen gemiddeld 19,23 euro per kwartaal. Zo wordt het makkelijker om een Bandenpomp te gebruiken en worden automobilisten gestimuleerd om zelf (vaker) de spanning te controleren. De Bandenpomp bedankt haar klanten na afloop voor het gebruik! Band op Spanning is ontwikkeld door Stichting De Groene Garage, een organisatie zonder winstoogmerk. De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt.

Wethouder Hans Reusch neemt de slimme pomp in gebruik

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk