Katern

Skipiste Nieuwegein podium voor het NK Alpineskiën Baan

Terwijl veel Nederlanders momenteel genieten van de wintersport in de Alpen, bereidt Skipiste Nieuwegein zich voor op het NK Alpineskiën baan. Op zondag 17 maart strijden de beste skiërs uit Nederland om de felbegeerde titels Nederlands kampioen(e) en Nederlands jeugdkampioen(e) op de baan. Met meer dan 250 deelnemers is dit de grootste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen en een onvergetelijk sportief evenement.

Britt van Winsen

Britt van Winsen, meervoudig Nederlands kampioene en trainer van Skiteam Nieuwegein

Nog een maand en dan barst de strijd los. Dit jaar is Skipiste Nieuwegein de locatie voor het NK Alpineskiën Baan. In samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging en enthousiaste ouders van Skiteam Nieuwegein organiseren zij dit evenement. De eer om dit seizoen gastheer te mogen zijn van het evenement is extra speciaal, omdat Skipiste Nieuwegein dit jaar 30 jaar bestaat. Het NK wordt daarom in een feestelijk jasje gestoken met een Winterfestival Bij de Piste.

Mark Snoeren, eigenaar van Skipiste Nieuwegein, kijkt uit naar dit prachtige evenement. “Met zoveel skiwedstrijden op de borstelbanen in Nederland, mag een NK natuurlijk niet ontbreken. Het belooft een feestelijk weekend en hopelijk een spannende wedstrijd te worden. Skiën is een geweldige sport die je ook wekelijks in eigen land kunt beoefenen, zelfs in wedstrijdverband.”

Britt van Winsen, meervoudig Nederlands kampioene en trainer van Skiteam Nieuwegein, zal dit jaar niet in actie komen tijdens het NK. Uiteraard zal zij er wel bij zijn als trainster van het Skiteam. Vol enthousiasme kijkt ze ernaar uit het NK vanaf de andere kant mee te maken. ”Nu kijk ik door een andere bril naar het NK.”

Vanwege het 30-jarige jubileum zijn er naast de wedstrijd het hele weekend nog vele andere (gratis) activiteiten bij de Skipiste. Zo is er een schaatsbaan, kun je klimmen op een klimrots en curling spelen. Daarnaast zijn er winterse lekkernijen en natuurlijke swingende muziek. Kom gezellig langs en laat je winterhart sneller kloppen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk