Realisatie Techniek Campus Nieuwegein stap dichterbij

Met komst ICT College naar de Harmonielaan bevinden alle techniek colleges van ROC Midden Nederland bij elkaar in een stad.

Bedrijven gaan steeds meer op zoek naar medewerkers met kennis van ‘gemengde’ disciplines, ROC Midden Nederland speelt daar graag op in. Om de verbinding te leggen tussen alle techniek colleges van ROC Midden Nederland, verhuisde het ICT College daarom op 1 september van Utrecht naar de Harmonielaan 1 (de rechtervleugel van het Anna van Rijn College) in Nieuwegein. De nieuwe leslocatie is gevestigd tegenover het Tech College en het Bouw & Interieur College. Samen met deze colleges en het Automotive College dat ook in Nieuwegein is gevestigd, vormt het ICT College de toekomstige Techniek Campus Nieuwegein. Eén plek met alle mogelijkheden om veel verbindingen in het onderwijs te maken.

Het vernieuwde pand van het ICT College biedt goede faciliteiten plus meer capaciteit en mogelijkheden om het onderwijs verder te ontwikkelen. De student wordt zo nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt en de doorstroom naar het hbo. Het ICT College biedt al veel ICT opleidingen op niveau 2, 3 en 4, van systeem- en netwerkbeheer tot applicatieontwikkeling. In de toekomst zullen er ook cross-overs gemaakt worden met de opleidingen van de andere colleges in de Techniek Campus bijvoorbeeld mechatronica en domotica.
ICT-College-Nieuwegein-klaslokaalG

De leslocatie is volledig vernieuwd en gerestyled. Er is een eigen opgang gecreëerd en is er veel aandacht besteed aan de kleuren, aankleding, fotografie en creatieve ruimten. Er is een hang-out en een ruim opgezette examenruimte voor algemene vakken als Nederlands en rekenen die door alle mbo-colleges in Nieuwegein gebruikt kan worden.

In de toekomst gaan de colleges van de Techniek Campus meer verbinding leggen met de bewoners in de wijk. Bijvoorbeeld door het bieden van een servicedienst waar particulieren met hun computervragen of -problemen terecht kunnen of de verhuur van ruimtes voor kleine bijeenkomsten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk