Skateboarden aan de Markt wordt onmogelijk

Omwonenden en winkeliers zijn de overlast die de skateboarders veroorzaken aan de Markt in de binnenstad van Nieuwegein beu. Van heinde en verre komen skaters om hun sprongen te oefenen en verder uit te breiden. De schuine hellingen op de bloembakken en de relingen zijn een waar genot voor de waaghalzen die ziende ogen genieten van het mooi aangelegde ‘skateplein.’ Maar de gemeente Nieuwegein maakt binnenkort een einde aan de overlast en vind dat er mooie skateboard banen zijn aangelegd in Blokhoeve en Galecop.

De schuine hellingen zullen worden voorzien van noppen zodat een skateboarder niet meer de helling op of af kan. De winkeliers en de omwonenden zijn blij met de maatregel. Nu de zomer er aan komt zullen veel mensen buiten zitten en kinderen spelen op het plein. De skateboarders maken veel herrie en slopen ook het straatmeubilair of, zoals laatst, een ruit van een winkel doordat een skateboard door de lucht vloog en terecht kwam tegen een winkelpui. Wanner de noppen geplaatst worden is niet bekend maar zal spoedig gebeuren zodat het winkelend publiek ongestoord kan winkelen en bewoners genieten van hun rust.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren