Sinterklaas komt 13 november weer naar Nieuwegein

Onderstaand bericht is ingetrokken. De vaartocht gaat NIET door. Lees hier meer over het hoe en waarom.

Vanwege de Coronamaatregelen kon Sinterklaas het afgelopen jaar niet naar Nieuwegein komen. Dat was voor iedereen een grote teleurstelling, zeker voor de kleinsten onder ons. Maar, als alles goed verloopt en de maatregelen vanwege het Coronavirus niet aangescherpt worden, dan komt de Goed Heiligman zaterdag 13 november met zijn Pieten naar Vreeswijk en Jutphaas. De Sinterklaasintocht op Cityplaza gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen.

Rond 13.10 uur voert zijn schip, de pakjesboot 34, vanaf de Wiersebrug in Vreeswijk richting de Handelskade. Sinterklaas blijft op zijn boot en zijn Pieten zullen de kinderen verwennen met strooigoed. Zij lopen langs de hoek Handelskade – Henri Dunantlaan, waar de kinderen Sinterklaas kunnen toezwaaien. Flyboard Piet zal Sinterklaas spectaculair begeleiden in het water aan de Handelskade! De Sint zal tijdens de intocht de boot niet verlaten.

Het Pietenorkest op de volgboten zal weer voor een heerlijk sfeertje zorgen zodat de kinderen aan de kant kunnen meezingen. Rond 14.00 uur zal Sinterklaas vertrekken naar Jutphaas. De route van deze vaartocht zal gaan via de Wiersebrug tot aan de hoek Merwedekanaal – Doorslag. De Jutphasestraatweg zal van 13.30 uur tot 14.30 uur afgesloten worden voor het verkeer. De kinderen kunnen dan veilig langs het Merwedekanaal Sinterklaas toejuichen.

De intocht zal eindigen bij de Rijnhuizerbrug in Jutphaas. Dat zal rond 15.30 uur zijn. Ook hier zullen de strooi-Pieten gelijk oplopen tot aan de Rijnhuizerbrug. Natuurlijk delen zij ook weer pepernoten uit. Ook hier blijft de Sint op zijn boot! De hele tocht zal burgemeester Frans Backhuijs meevaren.

Verkeersmaatregelen
Voor de veiligheid van de bezoekers worden de volgende straten kort afgesloten voor alle verkeer:

Er staan verkeersregelaars bij de afsluithekken en op verschillende plekken waar dat nodig is om veilig te kunnen oversteken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren