Sierteelt en ANBO schenken tuinplanten aan oa Zorgspectrum

Steeds meer verpleeghuizen hebben speciale bezoekersruimtes waar bewoners op een veilige manier hun familie -ondanks de Coronacrisis- kunnen zien en spreken. Om de tuinen en terrassen bij die ruimtes wat op te vrolijken, hebben ANBO en sierteeltkweker Dümmen Orange vrijdag 8 mei jl. duizenden tuinplanten bij verpleeghuizen in het hele land bezorgd. Ook werden planten gebracht bij Zorgspectrum in Nieuwegein

Het is heel verdrietig dat mensen op dit moment niet op bezoek kunnen bij hun vader, moeder of partner die in het verpleeghuis woont. Liane den Haan van ANBO: “Verpleeghuizen doen er van alles aan om het contact tussen bewoners en familie toch mogelijk te maken. Niet alleen met beeldbellen, maar ook door speciale bezoekruimtes met een tussen-raam in te richten.”

“Verpleeghuizen doen dat allemaal op hun eigen manier. Sommige hebben een tijdelijke aanbouw bij een kamer op de begane grond met een deur naar buiten, andere hebben een container geplaatst, een speciale partytent of een paardentrailer. Allemaal mooie alternatieven zodat contact mogelijk is tussen familie en een verpleeghuisbewoner. Met de tuinplanten hopen we – samen met Dümmen Orange – dat we de tuin of het terras bij deze ruimtes wat kunnen opvrolijken.”

Planten eigenlijk voor de Keukenhof
Rokus Hassefras van Dümmen Orange: “Deze tuinplanten hebben we eigenlijk gekweekt voor onder meer de Keukenhof en andere sierteeltevenementen. Maar omdat grote evenementen door het coronavirus niet door kunnen gaan, wilden we graag dat deze planten een goede bestemming kregen. We zijn blij dat we er met deze actie van ANBO veel verpleeghuizen blij mee kunnen maken.”

Vrijwilligers gaan planten poten
ANBO en Dümmen Orange hebben vrijdag jl. duizenden tuinplanten bij verpleeghuizen in het hele land bezorgd. Vrijwilligers van de verpleeghuizen gaan de planten dit weekend in de tuinen planten en bakken en potten vullen voor op de terrassen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren