Katern

Schoonspringers uit Nieuwegein winnen met overtuiging de breedteport

Op zondag 14 april kl. was de vierde en laatste breedtesport van dit seizoen voor de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Aquarijn was met 14 springers afgereisd naar Den Helder. Deze keer onder leiding van Tanja van Hassel en Johan Hasselnook als coaches en Monica Kreuger als jurylid.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er goud voor Roos de Boer en brons voor Joy Daalhuizen. Yunah Hulkenberg werd vijfde en Mika Grosze Nipper werd zesde.

In de D-groep (10/11-jarigen) was er zilver voor Lorine van Leeuwen en brons voor Jinte. Beide meisjes hebben zich hiermee op de laatste dag geplaatst voor de finale in mei.

In de C/B-groep (12 t/m 15 jaar) was er goud voor Samuel Quist en zilver voor Richello Salm. Sen Schoondermark werd zesde in deze groep.

In de A+ groep (16 jaar en ouder) was er goud voor Tanja van Hassel en zilver voor Suzanne Klooster. Metin Ardic behaalde de vierde plaats. De dagoverwinning ging zondag naar Aquarijn met maar liefst 50 punten.

In het clubklassement heeft Aquarijn overtuigend de breedtesportcompetitie gewonnen met 187 punten. Op de tweede plaats kwam de Dolfijn met 160 punten. PSV Eindhoven werd derde met 124 punten. In het totaal deden er acht clubs mee.

Voor de finale, die op zaterdag 25 mei aanstaande wordt gehouden in Amsterdam hebben zich maar liefst 11 springers geplaatst van Aquarijn uit Nieuwegein. In de E-groep zijn dat Roos en Joy. In de D-groep zijn dat Lorine en Jinte. In de C/B-groep zijn dat Samuel, Richello en Esther. In de A/S-groep hebben Tanja, Oona, Suzanne en Metin zich geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren