Katern

Schoonspringers Aquarijn leveren een mooie prestatie tijdens het NK in Amsterdam

Tijdens het Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen in Amsterdam hebben de schoonspringers van Zwemvereniging Aquarijn een mooie prestatie geleverd. Met 12 springers, die samen goed waren voor 34 starts was de ploeg uit Nieuwegein het afgelopen weekend de grootste vereniging op het NK in het Sloterparkbad in Amsterdam. Aquarijn behaalde maar liefst 27 medailles, 12x goud, 9x zilver en 6x brons. Ook de Schoonspringbeker 2022 voor de beste club op de Nederlandse Kampioenschappen werd gewonnen door Aquarijn met 203,5 punten.

Daan, Matthew en Kayra

In de jongste groep, de C-groep (13 jaar en jonger) had Aquarijjn drie deelnemers. Mika Groze Nipper bij de jongens, hij behaalde op de één en drie meter plank een gouden medaille. Joy Daalhuizen en Yuna Hulkenberg deden mee bij de meisjes (13 jaar en jonger). Joy werd op de drie meter plank derde en op de één meter plank tweede. Yuna werd vijfde op de drie meter plank, vierde op de één meter en behaalde zilver op de toren.

In de A-groep (16, 17 en 18 jaar) had Aquarijn twee meisjes; Nica Rakké en Iris de Heer. Iris behaalde zilver op de drie meter plank en brons op de één meter. Voor Nica was er een vierde plaats op de één meter en verrassend brons op de drie meter.

Bij de jongens deden maar liefst vier Aquarijn deelnemers mee. Samuel Quist werd op zijn eerste NK vierde op de één meter plank. Het brons was voor Kayra Asci, het zilver ging met een nieuw PR naar Daan Willemen. Matthew Hibbert behaalde goud. Daan voegde daar zilver aan toe op de drie meter en Matthew behaalde goud op de drie meter plank.

Open klasse
In de Open Klasse doen springers mee van 19 jaar of ouder. Jongere springers mogen deelnemen als zij voldoen aan de programma-eisen.

Bij de dames op de één en drie meter plank was er goud voor Daphne Wils. Oona Abbema behaalde brons op de één meter en zilver op de drie meter.

Bij de mannen was er goud voor Matthew op de één en de drie meter plank, zilver voor Daan op de één en drie meter en brons voor Manuel Oztopcu op de één meter. Manuel springt dit seizoen voor het laatst op dit niveau mee. In het volgende seizoen maakt hij de overstap naar de masters.

Bij het synchroonspringen op de drie meter was er goud voor Joy en Yuna in de C-groep voor de zwemmers uit Nieuwegein. Kayra en Samuel behaalden goud in de groep 14 tot 18 jaar. Matthew en Oona behaalden goud bij het mix sycnhroon, gevolgd door Daan en Iris met zilver.

Wereldkampioenschap in Hongarije
Daphne Wils zal Zwemvereniging Aquarijn gaan vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen in Hongarije. Zij zal daar deelnemen op de één meter plank. Zij vertrekt komende week naar Boedapest. In augustus zal zij ook deelnemen aan de Europese Kampioenschappen in Rome (Italië).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk