Schoonspringers Aquarijn actief in Amsterdam

Op zaterdag 28 januari jl. werd in Amsterdam de Miniatoren- en Masterwedstrijd schoonspringen gehouden. Hieraan mogen de springers tot en met 13 jaar deelnemen en de masters. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was vertegenwoordigd in beide groepen.

In de E-Groep (9 jaar en jonger) wist Lizzy Hamerling voor Aquarijn de gouden medaille te behalen op zowel de 1 meter als de 3 meter plank. Het was haar eerste wedstrijd op de 3 meter. Mila Bos werd tweede op de 1 meter en Saar Jordan werd vierde. Bij de jongens was er een gouden medaille op de 1 meter voor Jaydon Man voor Aquarijn. Het zilver ging naar Stein Elward. Stein sprong ook voor het eerst een 3 meter wedstrijd en werd meteen eerste!

In de D-groep (10/11-jarigen) was er een gouden medaille op de 1 en 3 meter plank voor Sureka Bierman Kerklaan. Na de zomervakantie is Sureka bij zwemvereniging Aquarijn gestart. Helaas hield het schoonspringen op voor haar bij de club WVZ in Zoetermeer.

In de C-groep (12/13-jarigen) was er een zilveren medaille voor Minte Bos op de 1 meter en op de 3 meter werd Minte vierde. Elisa Kool behaalde een mooie vijfde plek op de 1 meter. Op de 3 meter was er goud voor Joy Daalhuizen en de bronzen medaille was voor Yuna Hulkenberg. Voor Joy en Yuna was het de laatste testwedstrijd, voordat zij volgende week mee gaan doen aan de Eindhoven Diving Cup.

Bij de jongens C-groep op de 1 meter plank was er goud voor Mike Hoogendam en Mischa Dijkstra behaalde fraai het zilver.

Bij de masters (18+) wist Tanja van Hassel op de 1 meter het zilver te behalen en op de 3 meter het brons. Tanja is in voorbereiding op de NK masters, die in maart gehouden zullen worden.

Eindhoven Diving Cup
Van donderdag 2 tot en met zondag 5 februari aanstaande wordt in Eindhoven de Eindhoven Diving Cup gehouden. Dit is het grootste internationale schoonspringtoernooi in Nederland. Er komen deelnemers uit meer dan 10 landen. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein zal vertegenwoordigd zijn met 10 springers in de verschillende leeftijdsgroepen. ‘Het belooft een spannend toernooi te worden’ aldus Angelique de Vroome tegenover onze redactie.

Het team dat meedeed in Amsterdam

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk