Schoolvoetbaltoernooi stralend van start

De eerste wedstrijddag van het Nieuwegeinse Schoolvoetbal 2014 zit er weer op. De velden van SV Geinoorde en VV Vreeswijk lagen er mooi bij en het weer was uitstekend voor een potje voetballen. De voetballers keken zeer verrast toen ze van de organisatie een T shirt cadeau kregen.

De EHBO-ers hadden het de hele middag uiterst rustig. Op de velden van Geinoord en Vreeswijk liepen veel toeschouwers; sommigen lagen lekker in de zon. Velen gingen in de kantine van Geinoord een kopje koffie of iets anders halen en kwamen bij de organisatie kijken naar de standen. Want het was weer ongelooflijk spannend. “Gaan we door?” hoorde je met regelmaat.

Er waren 5 poules van 4 teams, dus ieder team speelde 3 wedstrijden, waarbij de krachtsverschillen vaak niet groot waren. De scheidsrechters, leerlingen van het Anna van Rijn college, hielden iedereen in toom. De meeste teams waren uiterst sportief. Soms was er een kleine uitglijder. De scheidsrechters gaven de teams cijfers voor hun sportiviteit en die van hun supporters. De sportiviteit bekers worden op 16 april uitgereikt.

Niet iedereen kan winnen. Van de 20 deelnemende teams gaan er 8 door naar de volgende ronde op 16 april. Dit zijn: Lucas Batau 1 en 2, De Schouw 2, Vroonestein, Lucas Galecop 1, Mauritsschool, Krullevaar en de Vleugel.
Ook op de 16e april zullen 17 meisjesteams strijden om de prijzen. Zij spelen met 7 speelsters op halve velden. Er zijn 4 poules en de nummers 1 gaan door naar de finaleronde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk