Schooljeugd in Nieuwegein veiliger op de fiets door speciale lessen

Sinds half maart staat de fiets centraal voor diverse basisschoolkinderen in Nieuwegein. Vanaf die dag komen De Fietsmeesters met hun educatief lesprogramma langs op verschillende basisscholen om de leerlingen van groep 7 op geheel eigen wijze te leren over verkeersveiligheid. 21 Maart kwamen jl. kwamen de Fietsmeesters en de Nieuwegeinse jeugdfietsambassadeur Fenne van Regteren naar de Schouw om les te geven.

Fenne van Regteren

Het programma op basisscholen in Nieuwegein maakt onderdeel uit van een groter provinciaal plan waarin de Fietsmeesters samen met Veilig Verkeer Nederland de interactieve les hebben ontwikkeld.

Jos Smulders, projectleider Realisatieplan Fiets van Provincie Utrecht: ‘De provincie Utrecht gunt iedere inwoner, jong en oud, een gezonde, mobiele en veilige leefomgeving. De fiets is daarin bij uitstek hét ideale vervoermiddel. De provincie Utrecht werkt hard aan het verbeteren van de provinciale fietsinfrastructuur zodat iedereen snel, comfortabel en veilig kan gaan en blijven fietsen. De ambitie is om het aantal fietskilometers in 2030 te verdubbelen ten opzichte van 2011! Daarbij geven we graag die mensen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken om te gaan en te blijven fietsen wat extra support. Daarom heeft de provincie Utrecht de Fietsmeesters gevraagd om in 4 Utrechtse steden nieuwe Nederlanders en basisschoolkinderen daadwerkelijk en praktisch te helpen bij veilig en plezierig fietsen.’

Onze fotograaf Jordi Jupijn ging afgelopen donderdag naar de school aan de Dintherseschans in Fokkesteeg en maakte onderstaande foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk