Schoolbibliotheek De Schouw feestelijk geopend

Op woensdag 20 maart heeft basisschool De Schouw in samenwerking met de bibliotheek in Nieuwegein een schoolbibliotheek geopend. Met kinderen uit alle klassen op de school aan de Dintherseschans in de wijk Fokkesteeg is hier feestelijk bij stilgestaan. Door de Bibliotheek op school komt er namelijk dagelijks aandacht voor leesplezier: op school én thuis. Het is één van de initiatieven van de bibliotheek die voor en met het onderwijs gerealiseerd wordt.

Nadat de basisschoolkinderen in etappes werden verwelkomd door schooldirecteur Floris Velis, openden taalcoördinator Suzanne de Wildt en leesconsulent Anne Lyskawa de bibliotheek. Floris Velis las voor uit het gedicht Mijn wereld, over hoe je lezend heerlijk kunt verdwijnen in een andere wereld.

Met groot applaus werd daarna directeur-bestuurder Roel Zuidhof (bibliotheek Nieuwegein) verwelkomd. “Als de verbouwing van het Stadshuis straks klaar is, kun je ook lekker lezen op verschillende plekken in de bibliotheek. Zelfs samen met papa en mama in een boomhut!”, verklapte Roel Zuidhof alvast. Onder luid gejuich werd daarna het lint doorgeknipt: de schoolbibliotheek is open! Als afsluiting lazen voorleeskampioenen Evy uit groep 4 en Tobian uit groep 8 voor uit Bob Popcorn en Fantastische Frankie en de hersenslurpmachine – boeken die natuurlijk ook in de (school)bibliotheek te vinden zijn.

Over de Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school is een landelijk initiatief met een bewezen effectieve aanpak voor het verdiepen van taal– en leesonderwijs. De scholen gaan hier samen met een leesconsulent van de bibliotheek mee aan de slag. De leesconsulent adviseert en ondersteunt het team van de school. Gezamenlijk werken zij aan een lees- en mediaplan. De bibliotheek zorgt voor een actueel en diverse collectie in de school die past bij de lessen van de school.

De bibliotheek en basisschool De Schouw kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan voor nóg meer leesplezier op de scholen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk