school´s cool van start in Nieuwegein

Het programma School’s cool gaat binnenkort ook van start in Nieuwegein. School’s cool koppelt mentoren aan kinderen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. Die overgang is een grote stap. Er zijn kinderen die daarbij wel wat steun kunnen gebruiken.
School’s cool is gericht op kinderen die de stap zetten van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en die door gezinsomstandigheden of persoonlijke aanleg meer risico lopen om in de brugklas niet of onvoldoende te presteren. Deze leerlingen kunnen worden aangemeld door hun leraar van groep acht op de basisschool. Als de kinderen aan de criteria van School’s cool voldoen, krijgen ze een mentor toegewezen. Deze doorgaans goed opgeleide vrijwilliger komt elke week op een vaste tijd bij hen thuis en geeft anderhalf jaar lang ondersteuning. Dit kan praktische hulp zijn bij het organiseren van huiswerk of bijvoorbeeld bij het plannen daarvan. De thuismentor houdt nauw contact met de ouders en met de klassenleraar op school en helpt bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding.
Mensen die belangstelling hebben om op vrijwillige basis aan de slag te gaan bij dit project kunnen zich aanmelden via schoolscoolnieuwegein@gmail.com of daar meer informatie vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk