Schone enerigie in en om het huis

Een panel van zowel deskundigen als ervaringsdeskundigen gaat op dinsdag 6 oktober in gesprek met belangstellenden over hun ervaringen met schone enerigie in en om het huis. Dit duurzaamheid gesprek vindt plaats op dinsdag 6 oktober om 20 uur in de Bibliotheek en wordt georganiseerd door Samen Duurzaam Nieuwegein met de Bibliotheek en de gemeente in aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober. Deelname is gratis. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden kan via: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Duurzaamheidslezing.

Het panel bestaat uit online energieloket Bleeve, de Natuur en Milieu Federatie Utrecht en Nieuwegeiner Tom Verhoeve. Hij vertelt over zijn ervaringen om zijn huis ‘0-op-de-meter‘ te krijgen. Ook de gemeente maakt deel uit van het panel om te vertellen wat zij doen en op welke wijze zij initiatieven kunnen ondersteunen.

Vragen die aan de orde komen zijn: wat je zelf zou kunnen doen? Wat is een ‘verstandige’ investering? Wat haalt het meeste rendement? Waar zijn andere inwoners in Nieuwegein en de regio mee bezig? En wie kan je hierbij helpen?

Het duurzaamheid gesprek wordt elk jaar begin oktober in Nieuwegein gehouden in aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid, die dit jaar op vrijdag 9 oktober valt: www.dagvandeduurzaamheid.nl. Nieuwegein heeft de ambitie om een duurzame stad te worden waarbij gemeente, inwoners, organisaties en bedrijven samen optrekken om dit te bereiken. Met de duurzaamheid gesprekken kiezen we jaarlijks een onderwerp dat relevant is om dit doel te bereiken. De organisatie van deze gesprekken is een samenwerking tussen het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein, Bibliotheek De Tweede Verdieping en de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk