Scholieren ruimen zwerfafval op

Leuk vonden de meesten het niet om zwerfafval op te ruimen dat anderen hadden achtergelaten in park Oudegein. Het viel de leerlingen wel op hoeveel rotzooi ze vonden: van peuken, plastic en blikjes tot condooms, zakjes wiet en een fiets. En het heeft ze aan het denken gezet: ze zullen zelf niet zomaar meer een blikje in de struiken gooien. “Wat zijn we eigenlijk een raar volk, we gooien onze troep zomaar op straat en in het park waar wij ook gezellig willen wandelen en spelen!”

Deze schoonmaakactie is onderdeel van de “adoptie” van park Oudegein door het Anna van Rijn College, locaties De Linie en De Bosruiter. Dat betekent dat leerlingen van het eerste leerjaar elk jaar een paar keer het park schoonmaken. De locatie aan de Harmonielaan adopteerde Park Kokkeboogaard. Deze adoptie is onderdeel van de lessenserie ‘Zwerfvuiladviseurs’ van het Milieu Educatie Centrum. Hiermee ontdekken de leerlingen wat zij als onderzoekers, opruimers en adviseurs tegen zwerfvuil kunnen doen.

Deze “adopties” zijn onderdeel van de campagne ‘Nieuwegein schoon, heel gewoon!’ Hiermee wil de gemeente inwoners stimuleren om geen zwerfafval op straat te gooien en zelf een handje te helpen met opruimen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren