De scholen in Nieuwegein zijn weer begonnen

De scholen lopen weer vol na zes weken vakantie. Sommige kinderen gaan voor het eerst naar de basis- of middelbareschool. Automobilisten in Midden-Nederland moeten in de ochtendspits weer rekening houden met meer drukte op de weg en grote groepen kinderen die naar school gaan. De zomervakantie zit erop.

In veel gemeenten in de provincie Utrecht hangen spandoeken met de tekst “De scholen zijn weer begonnen”, ook in Nieuwegein. Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil automobilisten extra wijzen op de onverwachte bewegingen die kinderen kunnen maken als ze oversteken of slingerend over de weg fietsen.

Volgens VVN gebeuren er in de eerste twee weken van elk nieuw schooljaar vaker ongelukken met brugklassers. De jongeren hebben nog relatief weinig ervaring in het verkeer en zijn vaak ook nog niet zo bekend met de route naar hun nieuwe school. Verder speelt het gebruik van de smartphone nog steeds een grote rol, zegt VVN.

De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘De scholen zijn weer begonnen! Wij hopen dat iedereen een gezellige en leerzame dag heeft gehad. Het betekent ook extra verkeersdrukte. Fijn als u daar rekening mee houdt! Door uw snelheid aan te passen kunnen de kinderen veilig wennen aan de (nieuwe) schoolroutes.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk