Stichting De Baten en Movactor starten lokale vervoersservice voor senioren in Nieuwegein

Stichting de Baten zal vanaf medio februari 2018 in samenwerking met Movactor de mobiliteitsmogelijkheden van senioren en hulpbehoevenden in Nieuwegein verder verbeteren. De Baten heeft daartoe recent de bus van GeinExpress overgenomen en zal deze ter beschikking stellen aan Movactor. Movactor werkt thans aan een initiatief waarbij senioren de bus kunnen inschakelen voor lokaal vervoer en tegelijkertijd elkaar kunnen ontmoeten.

Even boodschappen doen, een bezoek aan de bibliotheek of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met dit project willen Stichting de Baten en Movactor samen met vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met deze service kunnen zij weer meedoen in de maatschappij!

Met de bus vervoeren vrijwilligers straks hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Movactor en Stichting de Baten zoeken hierbij aansluiting bij ANWB-AutoMaatje waarbij de ANWB haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal beschikbaar stelt, zodat de service zonder grote investeringen kan worden opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat Stichting de Baten en Movactor deze vervoerservice opzetten. Het initiatief is geheel lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. Hou de site van Stichting de Baten (www.debaten.nl) in de gaten voor de aankondiging van startdatum!

Mede door bijdragen van een aantal Nieuwegeinse bedrijven en wijknetwerken kon de bus zonder subsidie ter beschikking gesteld worden. Een project van en vóór Nieuwegein!

De start van het project werd op donderdag 18 januari jl. gemarkeerd door de overdracht van de sleutels van de bus aan Movactor. Op de foto vlnr Kees Mulder (stichting de baten), Philip van Anraad (stichting de baten), Jeannette Smiessing (movactor), Hans Adriani (wethouder gemeente Nieuwegein), Leo Burger (stichting de baten).

4 thoughts on “Stichting De Baten en Movactor starten lokale vervoersservice voor senioren in Nieuwegein

 1. Jos van Rossum

  Hallo Martin,

  Waar is de foto, is zoveel leuker voor mensen die hiervan gebruik zouden willen maken. Zien is geloven!

  Groet Jos

 2. Jos van Rossum

  Ik wordt op mijn wenken bediend zie ik nu! Dank je.

  Gr. Jos v R

 3. John

  Waar kan ik me aanmelden als chauffeur van het busje?

  1. Philip van Anraad (Stichting de Baten)

   Leuk en fijn dat je wilt helpen! Bij Lotte Saan van Movactor: lsaan@movactor.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren