Schokkend beeld van verkeerssituatie Utrechtsestraatweg

Deze week kwam de SP in Nieuwegein in het bezit van een rapport van Grondmij dat verslag doet van verkeersmetingen op de Utrechtsestraatweg in het najaar van 2010. Het rapport geeft aan dat er zeer veel auto’s over de weg rijden en dat de meeste voertuigen de maximum snelheid van 50 kilometer per uur ruim overschrijden. Er komen zelfs uitschieters voor van bijna 100 kilometer.
De SP stelde tot tweemaal toe vragen aan het college waarop het college antwoordde dat er weinig aan de hand was en er geen recente onderzoeksresultaten bekend waren. Omdat de metingen van Grondmij eerder uitgevoerd waren dan de schriftelijke beantwoording van het college op de vragen van SP, is de indruk ontstaan dat de raad onjuist of op zijn minst onvolledig is geïnformeerd.Fractievoorzitter Stekelenburg: ”De bewoners van Huis de Geer klagen steen en been over het rijgedrag van veel automobilisten. Er wordt veel te hard gereden en er rijdt veel verkeer wat er niet thuishoort. Het rapport geeft duidelijk aan dat de bewoners groot gelijk hebben. We hadden een toezegging van wethouder Reusch van D66 dat er eigen metingen verricht zouden worden en dat de resultaten aan de gemeenteraad gestuurd zouden worden. Deze resultaten hebben we echter nooit gezien.” De SP stelt deze week opnieuw schriftelijke vragen en eist snelle actie van het college.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren