Schizofrenie en Manisch-Depressieve Stoornis

In mei start een ondersteuningsgroep voor familieleden en partners van mensen met een Manisch-Depressieve Stoornis, en een andere voor betrokkenen van mensen met Schizofrenie. De groepen bestaan ieder uit 5 bijeenkomsten, die plaatsvinden in Utrecht.

De ondersteuningsgroepen zijn bedoeld voor mensen, die behoefte hebben aan handreikingen voor het omgaan met iemand met een Manisch-Depressieve Stoornis (MDS)/Schizofrenie. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen, zijn: ‘Omgaan met iemand met Schizofrenie/MDS’, ‘Grenzen stellen’, ‘Omgaan met een crisissituatie’, ‘Omgaan met reacties uit de omgeving’ en ‘Omgaan met hulpverleners’. Uit eerdere groepen blijkt dat de uitwisseling van ervaringen bijzonder waardevol wordt gevonden door deelnemers.

De groep voor familieleden van mensen met MDS start op woensdag 7 mei. De precieze startdatum van de groep voor familieleden van mensen met Schizofrenie is nog onbekend. De bijeenkomsten worden ’s avonds gehouden in Utrecht, Nieuwe Houtenseweg 2. Deelname is € 12,00 per persoon. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de afdeling Preventie van Altrecht, telefoon 030 – 699 91 50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk