Scheuren met je scootmobiel, Nieuwegein derde

De eerste Nederlandse Scootmobiel Kampioenschappen die het Nationaal Fonds Ouderenhulp op dinsdag 27 juli heeft georganiseerd zijn een groot succes geworden. Op het circuit van Zandvoort namen bewoners van verschillende verzorgingshuizen het tegen elkaar op in een estafetterace, hieronder was ook een team aanwezig van Verzorgingshuis Vreeswijk uit Nieuwegein.

Verzorgingshuis Humanitas uit Rotterdam werd winnaar en kreeg de felbegeerde scootmobiel aangeboden. Tweede werd het Amsterdamse Leo Polakhuis en derde het woonzorgcentrum Vreeswijk uit Nieuwegein.

Tijdens een stralend mooie dag raceten zo’n 65 ouderen van 13 verzorgingshuizen met een gemiddelde leeftijd van 75 plus onder grote belangstelling van hun supporters, publiek en de massaal toegestroomde pers. Voor de race kregen de racers een uitgebreide instructie, waarna ze wegscheurden op het parcours. Hierbij moesten ze verschillende hindernissen nemen, zoals slalommen rond pionnen, rijden over drempels en een WipWap, het oppikken van een tennisbal en rijden door een tunnel. Eindelijk won iemand anders dan de heer M. Schumacher!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk