Scheiding en emotionele reacties van kinderen

Het komt vaker voor dat ouders besluiten uit elkaar te gaan. Dit is een moeilijke beslissing en een emotioneel moment voor zowel de ouders als de betrokken kinderen. De scheiding van hun ouders is voor kinderen een ingrijpende verandering in hun leven. Het roept bij hen veel uiteenlopende gevoelens op, zoals verdriet, angst, onzekerheid, onbegrip en boosheid. Deze gevoelens hebben invloed op hun gedrag. Juist in deze periode is het van belang om als ouder aandacht te hebben voor de belevingswereld van je kind. Kinderen hebben dan veel steun en uitleg nodig. De belangrijkste steun is die van de ouders, hoe moeilijk dat in gegeven omstandigheden misschien ook is!

De scheiding is voor ouders ook een moeilijke periode.; er moet veel geregeld worden, de toekomst is onzeker en ook de eigen emoties bij de scheiding spelen een rol. Ouders willen niet meer als partner met elkaar samen leven, maar blijven wel allebei ouder. Een scheiding is niet altijd te voorkomen, door er open, eerlijk en met begrip voor de gevoelens van je kind mee om te gaan, kan je er als ouder wel voor zorgen dat je kind zich veilig voelt.

De themabijeenkomst is een interactieve bijeenkomst, met ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Onder anderen komen de volgende onderwerpen aan bod:

– wat zijn de emotionele gevolgen van eens cheiding voor kinderen?

– Wat gaat er veranderen voor mijn kind?

– Tips en adviezen voor ouders

Op dinsdagavond 15 februari wordt de thema- avond gehouden door VitrasCMD aan de Zoutkamperschans 3-6 te Nieuwegein. Deelname is gratis, wel graag aanmelden. Aanvang: 19.30 uur. Contact: VitrasCMD, Algemeen Maatschappelijk Werk, Mariet Ferguson, tel. 030 2192852; m.ferguson@vitrascmd.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren