Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week de Dorpsstraat in Jutphaas ter hoogte van de Rijnhuizerbrug van omstreeks 1915. Thans de Herenstraat.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

De kaart in het archief komt uit 1919 want hij heeft een poststempel van dat jaar. Uitgever was C.P.H. A.v.W. De drukker is onbekend maar gedrukt in zwart/wit. Aan de rechterkant van de weg ziet u het spoor lopen van de paardentram. Toen langs het Merwedekanaal nog veel bomen. De Rijnhuizerbrug ziet u rechts in het midden van de kaart.

Nieuwegein

One thought on “Prentbriefkaart van de week

  1. Bas

    Leuk om te zien, en misschien aardig om erbij te vermelden dat dit de huidige Herenstraat is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren