Scheiden in Nieuwegein en omgeving

Onder begeleiding blijf je de baas over je scheiding in Nieuwegein en omgeving. Scheidingsspecialisten Michelle van Bommel en Evelien van Elst begeleiden mensen tijdens het scheidingsproces. Zij zorgen ervoor dat de scheiding niet escaleert. Als scheidingsmediator luisteren Michelle en Evelien naar jullie allebei en zorgen ervoor dat jullie begrip krijgen voor elkaars  standpunten. “Het is belangrijk dat jullie samen op één lijn komen, zodat jullie scheiding goed wordt geregeld en dit niet uitmondt in een vechtscheiding.”

Scheiden: Hoe werkt dat?
Tijdens de mediation gesprekken komt alles aan bod. De financiële en fiscale afwikkeling van jullie scheiding, maar ook de emotionele kant. En natuurlijk wordt er uitgebreid gesproken over de kinderen, het ouderschapsplan en de opvoeding. “We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Het is belangrijk dat er een klik is.”

“In het kennismakingsgesprek leggen wij uit hoe het scheidingstraject in z’n werk gaat en jullie krijgen de gelegenheid vragen te stellen en je wensen en zorgen te uiten. Hierna maken we een nieuwe afspraak waarin we jullie bezittingen en schulden in kaart brengen en praten we over de verschillende mogelijkheden hoe jullie dit kunnen verdelen.”

Afspraken over de kinderen
“We helpen jullie bij het maken van een ouderschapsplan. We vinden het belangrijk dat de afspraken voor alle betrokkenen goed voelen. Voor een advocaat maakt het niet uit of partijen na de rechtszaak een goede relatie met elkaar hebben. Wij vinden dat juist belangrijk. Ook als je geen liefdesrelatie meer met iemand hebt, kun je nog wel op goede voet staan met elkaar. Je blijft allebei levenslang ouder van je kind. Uiteindelijk voelt iedereen zich beter als er geen conflict is.”

Je kunt het maar één keer regelen
“Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis en daarom nemen we graag de tijd voor onze cliënten. Hoelang een traject duurt, hangt af van de situatie. Het ligt vaak tussen de twee en zes maanden. Scheiden is een emotioneel proces. Het gebeurt regelmatig dat hier twee mensen zitten, waarvan er één wil scheiden terwijl de ander nog tijd nodig heeft om aan dat idee te wennen. Die tijd moet je nemen. Je kunt maar één keer scheiden en alles regelen. Daarom is het belangrijk om het goed te doen, zodat je niet over een paar jaar denkt: had ik het maar anders gedaan.”

Willen jullie een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek inplannen? Stuur dan een e-mail naar: info@scheideninutrecht.nl of bel 030-2072016.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk