Schaatsbaan op Parkhout officieel open

Schaatsliefhebbers komen aan hun trekken. Wethouder Johan Gadella heeft donderdagmiddag om 14.30 uur de schaatsbaan op Parkhout officieel geopend. Het ijs van de schaatsbaan is dik genoeg.

Schaatsbaan Parkhout is een natuurlijke landijsbaan van 400 meter. De ijsbaan ligt in het prachtige Park Oudegein (ingang aan de Geinoord in Nieuwegein). De baan bestaat al ruim 40 jaar en is eigendom van de gemeente Nieuwegein. De gemeente zorgt voor muziek, verlichting en dat de baan goed berijdbaar is.

Winterklaar
Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de schaatsbaan winterklaar te maken. De oevers zijn bijgewerkt, het waterpeil is op orde gebracht en de licht- en geluidsinstallatie is getest. Het terrein is met een toegangshek afgesloten en er is een bord geplaatst ‘betreden op eigen risico’. Kortom, de baan is klaar voor gebruik.

Parkeren
Als u de auto komt kunt u parkeren aan de schaatsbaankant van Geinoord en op verschillende parkeerplaatsen:

  1. De parkeerplaats bij sportcomplex Parkhout en sportcomplex Zandveld (Parkhout 1, Nieuwegein)
  2. De parkeerplaats bij de bouwspeeltuin
  3. De parkeerplaats van Jack´s Grillhouse (Parkhout 2, Nieuwegein)

Heeft u foto’s? Stuur die dan naar onze redactie: redactie@pen.nl of nog makkelijker, via WhatsApp op ons mobiele nummer: 06-46139696. Dan plaatsen wij deze foto’s op deze pagina.

Boven: Wethouder Johan Gadella (Foto: Gemeente Nieuwegein)

Foto: Rina en Bouke Boevink

Zatermiddag is onze fotograaf Wouter Haring even gaan kijken bij de ijsbaan op Parkhout. Wouter: ‘Het was best druk. Het ijs werd echt al minder, er waren diverse wakken waar een lintje omheen was gezet. Er was muziek en een food-truck (De rollende keuken). Er waren bankjes neergezet waar je je schaatsen aan en uit kon doen. Ook lagen er rubberen matten waardoor je zo het ijs op kon lopen.’ Hieronder de foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk