Samenwerking comité 4 en 5 mei Nieuwegein en dienst Justitie

Voor de activiteiten op Bevrijdingsdag (zaterdag 5 mei) is het comité 4 en 5 mei Nieuwegein een samenwerking aangegaan met de PI Nieuwegein / Nieuwersluis. Deze samenwerking is tot stand gekomen tijdens het evenement dat jaarlijks door ‘Samen voor Nieuwegein’ wordt georganiseerd. In eerste instantie was het comité op zoek naar vervoer voor de lopers van Atverni die traditioneel het Bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen en naar Nieuwegein brengen.

De PI stelt hiervoor 2 busjes (zonder tralies) met chauffeur beschikbaar en er gaat ook een camper mee, zodat er onderweg ook nog even wat gegeten en gedronken kan worden. Ook lopen er twee bewoners van de PI mee in de estafette. De fakkel wordt op 5 mei rond de klok van 11.00 uur aan de burgemeester overgedragen die vervolgens het Bevrijdingsvuur zal ontsteken.

Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met een lekker cakeje te luisteren naar “Van de Witt” een coverband die Nederlandstalige muziek speelt. En in het kader van het programma “Justitie in verbinding” van de Dienst Justitie wordt de koffie geschonken door enkele (bijna ex) gedetineerden. ‘Als comité vinden we het belangrijk dat een ieder die dat wil, kan en mag, maatschappelijk moet kunnen bijdragen’ aldus het comité.

De PI werkt in eerdergenoemd programma ook samen met anderen, zoals de Barista Company die gratis een koffiebar met overheerlijke koffie ter beschikking stelt. De cakejes komen ook dit jaar van bakkerij Tamminga en Verweij.

Op woensdag 3 mei besteedt RTV Utrecht aandacht aan deze samenwerking. Ze hebben daarvoor 2 van de gastvrouwen geïnterviewd in Nieuwersluis en in de studio is er om 17.00 uur in het programma ‘U Vandaag’ een live gesprek met de directeur van deze gevangenis die het programma “Justitie in verbinding” zal toelichten. De samenwerking op Bevrijdingsdag vindt namelijk plaats in het kader van dit programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!