Samenloop voor Hoop op de helft

Zaterdagmiddag om 14.00 uur is het startsein gegeven door burgemeester Frans Backhuijs voor de ‘Samenloop voor Hoop.’ Een evenement waarbij 24 uur lang wordt gewandeld met teams, jong en oud, om geld in te zamelen voor het KWF. Er wordt tijdens deze 24 uur met verschillende prachtige ceremonies stilgestaan bij de verschrikkelijke ziekte kanker. Het motto van de SamenLoop is meeleven, beleven, doorleven. 28 teams en 391 lopers lopen voor het goede doel. Morgenochtend horen we welk bedrag er is opgehaald voor het KWF. Onze fotograaf Jordi Jupijn maakte zaterdagavond alvast enkel foto’s. (zie hieronder)

Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen, nu ook dus voor het eerst in Nieuwegein.

Zondagmiddag om 14.00 uur is onze fotograaf Peterson Tijhuis van de Hogeschool Utrecht aanwezig bij de slot ceremonie. Want na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren