‘Samen voor de Voedselbank’

Op Basisschool De Schouw aan de Dintherseschans in de wijk Fokkesteeg is het woord ‘samen’ een belangrijke kernwaarde. Vanuit dat idee hebben enkele ouders en leerkrachten het idee opgevat om een inzamelingsactie te houden voor de Voedselbank.

Vanaf donderdag 4 april jl. worden er allerlei artikelen ingezameld die bestemd zijn voor de Voedselbank. De organisatie heeft van tevoren aangegeven waar zij op dit moment een tekort en dus grote behoefte aan hebben.

Edith van Helmondt, Event Coördinator op de basisschool De Schouw: ‘In alle klassen worden de ingezamelde artikelen bewaard tot donderdag 18 april. Dan wordt op De Schouw het Paasfeest gevierd, dat dit jaar dus in het teken van de Voedselbank zal staan. Donderdag 18 april aanstaande zullen ongeveer 400 leerlingen aan de slag gaan om van lege, saaie dozen hele kleurige en vrolijke Paasdozen te maken. Die Paasdozen worden vervolgens gevuld met alle verzamelde artikelen en overhandigd aan de Voedselbank. Op deze manier staan alle kinderen, ouders en leerkrachten stil bij de mensen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken tijdens de Paasdag.’

Het werd een goedgevulde auto voor de Voedselbank in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk