Samen aan de slag in de centrale wijken!

Afgelopen donderdag hebben de partners in de Nieuwegeinse aanpak Leefbaarheid en Veiligheid de volgende stap gezet door zich te verbinden aan de ambities van de aanpak. De partners spraken af dat zij de komende 20 jaar samenwerken aan een betere toekomst voor de centrale wijken in Nieuwegein. Dit wordt gedaan vanuit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, waarvoor Nieuwegein onlangs voor de komende drie jaar ruim € 5 miljoen van het Rijk heeft ontvangen. Het geld is bedoeld om in deze wijken te werken aan het bestrijden en voorkomen van armoede, het veilig en gezond opgroeien van kinderen en het verbeteren van de leefomgeving in de wijken.

Ondertekening door samen de puzzel te leggen. Foto: Fototeam KenM

Samen het verschil maken
In het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid gaan bewoners, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven de komende jaren concreet aan de slag om de kansen voor inwoners in de centrale wijken te verbeteren. Om de wijken leefbaarder en veiliger te maken, nu en voor de toekomst, hebben de partners gezamenlijk een aantal ambities benoemd:

  • Wij vergroten het perspectief voor jeugd en jongvolwassenen: alle jeugdigen kunnen gezond en veilig opgroeien en kunnen worden wie ze (willen) zijn.
  • Wij investeren in bestaanszekerheid en voorkomen dat het mis gaat: iedere bewoner is in staat om de basisbehoeften te betalen en krijgt hulp als dat niet lukt.
  • Wij werken aan leefbare en veerkrachtige wijken: alle Nieuwegeiners die wonen in de centrale wijken voelen zich veilig en prettig in hun buurt en in hun woning.

Een nieuwe manier van werken
Deze aanpak vraagt een andere manier van samenwerken, kijken, denken en doen. Om met elkaar deze opgave aan te gaan, staat de vraag van de bewoner centraal.

Marijke van Beukering, burgemeester en voorzitter van de Nieuwegeinse aanpak: ”We kiezen ervoor om in deze buurten ongelijk te investeren om zo gelijke mogelijkheden te bieden aan iedereen. Samen met alle partners in de stad maken we het verschil door ieder een eigen stukje van de puzzel te leggen en daarmee een gezamenlijke aanpak. Dat doen we graag samen mét de bewoners. Het mooiste is als veel inwoners meepraten over hoe we dat gaan doen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk