SAiN-koor zingt op ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’

Afrikaanse mensen zijn trots op hun cultuur, muziek, dans, mode, maar in Nieuwegein zie en hoor je er niet veel van. SAiN (Stichting Afrika in Nieuwegein) heeft zich als doel gesteld daar verandering in te brengen. Het gelegenheidskoor, met gitarist Matondo, liet zich horen op ‘Vreeswijk bij Kaarslicht.’

De zeven leden van het SAiN-koor wonen al een lange tijd in Nieuwegein en zijn afkomstig uit verschillende landen zoals: Congo Brazzaville, Burkina Faso, Sierra Leone en Oeganda en Nederland. Het koor bracht het wereldberoemde lied ‘Stille Nacht’ in zeven talen: in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Kirundi, Lingala en Kikongo. Toehoorders werd gevraagd, of zij het lied misschien nog in een andere taal kenden. ‘Stille Nacht’ wordt immers in meer dan 140 talen gezongen.

Tweede kerstdag een saaie dag? Het hoeft niet! Op verzoek van SAiN is op zaterdag 26 december a.s. (tweede kerstdag) de Partner open voor iedereen die wil zitten of dansen onder de boom. De Partner, het vroegere buurthuis Feniks is gevestigd aan de Nedereindseweg 401 A en het begint om 14.00 uur. De muzikanten Matondo en Cédrine gaan hun nieuwe CD laten horen. Er is ook gelegenheid om eigen muziek te spelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk