Bijna 160 deelnemers doen mee aan de Fiets-Rommelroute in Batau Noord

Het wordt weer feest in Batau-Noord voor iedereen die het leuk vindt om op zoek te gaan naar een koopje. Bijna 160 wijkbewoners doen dit jaar mee met de Fiets-Rommelroute op zondag 30 juni aanstaande van 11.00 uur tot 16.00 uur. Ook Buurtplein Batau heeft zijn deuren geopend die dag.

Vanaf al deze adressen verspreidt over de wijk bieden wijkbewoners hun tweedehands spulletjes aan. Op steeds meer plekken in de wijk doen meerdere buren uit één straat mee. Organisatrice Renée Blom: “We zijn heel erg blij met dit enorme aantal aanmelding. Nu hopen we natuurlijk vooral op mooi weer en op veel bezoekers. We zijn dan niet alleen duurzaam bezig door oude spulletjes te verkopen in plaats van weg te gooien, maar als er veel mensen de straat op gaan, wordt het bovenal een gezellige dag.”

Marieke Schouten

’s-Middags brengt de nieuwe wijkwethouder Marieke Schouten een bezoekje aan de rommelroute. Voor deze derde editie van de Fiets-rommelroute heeft de organisatie financiële bijdragen gekregen van het wijknetwerk, de Skipiste Nieuwegein en Winkeliersvereniging Muntplein. Net als vorig jaar hebben de marktkooplui de kosten van het drukwerk voor hun rekening genomen. “Dankzij de sponsors hebben we deelname voor de wijkbewoners weer gratis kunnen houden”, vertelt Blom.

Op een routekaart staan alle deelnemende adressen aangegeven. De routekaart is te downloaden op facebookpagina Fiets-Rommelroute Batau-Noord en is op 30 juni op verschillende plekken in de wijk gratis beschikbaar. Voor het eerst is de routekaart ook digitaal te raadplegen op de site van De Digitale Stad Nieuwegein. Deze ziet u hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren