Rommelroute Batau-Noord

Het wordt feest in Batau-Noord voor iedereen die het leuk vindt om op zoek te gaan naar een koopje. Ruim 65 wijkbewoners doen mee met de Fiets- en Rommel Route op zondag 21 mei aanstaande van 11.00 uur tot 16.00 uur. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten.

Vanaf alle 65 adressen verspreid over de wijk bieden wijkbewoners hun tweedehands spulletjes aan. Op veel plekken in de wijk doen meerdere buren uit één straat mee. Organisatrice Renée Blom: “We zijn heel erg blij met dit enorme aantal aanmelding. Nu hopen we natuurlijk vooral op mooi weer en op veel bezoekers. We zijn dan niet alleen duurzaam bezig door zaken te verkopen en niet weg te gooien, maar als er veel mensen de straat op gaan, wordt het bovenal een gezellige dag.”

’s Middags brengen burgemeester Frans Backhuijs en wethouder van Milieu, Peter Snoeren, een bezoek aan de wijk. Behalve de wijkbewoners reageerden ondernemers op het Muntplein ook erg enthousiast. Bij de IJsmakerij kunnen de bezoekers op vertoon van de Rommelroutekaart een tweede bolletje ijs gratis krijgen en bij de Vuurtoren bij een kop koffie een gratis vanille- of chocolade muffin.

Maar ook de marktkooplui en het wijknetwerk reageerden positief en betaalden al het drukwerk. “Dankzij de sponsors hebben we deelname voor de wijkbewoners gratis kunnen houden”, vertelt Blom. “Hierdoor kunnen ook mensen met een hele kleine beurs meedoen en hopelijk een extra centje verdienen.”

De deelnemers herkent u aan de ballonnen aan de gevel van de woning. Op de routekaartjes, die binnenkort te downloaden zijn vanaf de speciale Facebookpagina, staan alle deelnemende adressen aangegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren