Katern

Roemeense docenten bezoeken het Oosterlicht College

Donderdag 14 april j.l. hebben vier Roemeense docenten van het Bethlen Gabor College in Aiud een bezoek gebracht aan het Oosterlcht College in Vianen. De stichting ‘Vegen voor Roemeniӫ’ heeft als doel het onderwijs in Roemeniӫ te ondersteunen. Door docenten uit te nodigen, kunnen zij zich oriӫnteren op het onderwijs in het buitenland.
Om 9.00 uur werden de docenten verwelkomd. Vanaf het tweede lesuur gingen de docenten zelf ook verschillende lessen volgen. Zo volgden zij het vak verzorging, techniek, economie, Engels en kunst & cultuur. De docenten waren erg onder de indruk van het Nederlandse voortgezet onderwijs.
Het Bethlen Gabor College staat in Aiud, een kleine stad in Roemeniӫ. Dit is ook een school voor voortgezet onderwijs met daarbinnen een internaat. De school verkeert in een zeer slechte staat van onderhoud.
Het warme welkom en de inzet van verschillende docenten en leerlingen van het Oosterlicht College maakten het voor de Roemeense docenten een zeer aangename en vooral leerzame dag. De eerste contacten voor een uitwisseling zijn op deze dag dan ook gelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk