Alcoholvrij en alcoholarm drinken is niet langer een trendje, maar een blijvend onderdeel van de menukaart. Van speciaalbieren tot kombucha’s: de vraag naar smaakvolle alternatieven groeit stevig door. Het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland speelde daar zondag 29 september op in met de Masterclass NoLow in Nieuwegein.
“Met deze masterclass geven we onze alumni en professionals concrete handvatten om mee te bewegen met een blijvende verandering in de markt,” zegt Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College. “NoLow is geen hype, maar onderdeel van de hospitality van de toekomst.”
Tijdens de middag proefden en leerden deelnemers van experts hoe je gasten kunt verrassen met alcoholvrije topdranken. Jan Rutten van Het Proefstation liet zien hoe hoogwaardige wijnvervangers een serieuze plek innemen. Biersommeliers Kai Kanters (Brouwerij Maximus) en Jan-Jasper Mijers (Bier&cO) namen het publiek mee in de wereld van alcoholvrij bier.
“De laatste tien jaar is de wereld echt veranderd,” zei Mijers. “Nieuwe generaties leven bewuster en dat zie je terug in hun keuzes.” Kanters vulde aan: “Er is veel meer keuze gekomen en de kwaliteit is enorm verbeterd. Alcoholvrij bier is inmiddels een volwaardig product dat niet meer weg te denken is.”
Als afsluiter liet Marlous van den Engel van De Proefacademie zien hoe je met creatieve alcoholvrije servings minstens zoveel beleving creëert als met een cocktail mét alcohol.
Met dit initiatief laat ROC Midden Nederland zien hoe onderwijs en werkveld samen inspelen op actuele trends. De boodschap was helder: NoLow is niet alleen een kans, maar een noodzakelijke stap richting eigentijdse gastbeleving.
Ontdek meer van De Digitale Stad Nieuwegein
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.


