Rijndael Rijnhuizen: ‘Woningbouw op unieke plek in Nieuwegein’

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met het principeverzoek voor het stedenbouwkundig plan voor circa 200 woningen in nieuwbouwplan Rijndael in Rijnhuizen. Aan de initiatiefnemers, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KondorWessels Projecten, zijn enkele aandachtspunten meegegeven. Zij kunnen nu de plannen en de woningen verder uitwerken. Direct omwonenden worden hierbij betrokken.

De omgeving

Wethouder Hans Adriani: “Dit nieuwbouwplan is een mooie ontwikkeling voor Rijnhuizen en voor Nieuwegein en sluit aan bij onze Gebiedsvisie ‘Mooi Rijnhuizen’. Het gaat om woningen in het hoge segment en dat hadden we ook voor ogen voor dit deel van Rijnhuizen. Hiermee ontstaat er variatie in de soorten woningen in de wijk. Aan de oostkant van Rijnhuizen vooral appartementen, in het middendeel een mix van voornamelijk rijwoningen en appartementen en in het westelijk deel de vrijstaande en 2- en 3-onder-1-kapwoningen. Het hele plan is omgeven en dooraderd met delen van Park Rijnhuizen (het groen en het water in Rijnhuizen). Straks is het voor bewoners en bezoekers mogelijk om via dit groen, langs het Merwedekanaal, het kasteel en het fort een rondje Rijnhuizen te lopen.”

Woningen in het hoge segment
Het plan voor de circa 200 woningen bevat een mix van hoek- en rijwoningen, 3-onder-1-kapwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen zijn verdeeld over vier deelgebieden met elk een eigen karakter: Parklaan, Boomgaard, Buitenplaats en Griend. De mix van woningen en de situering ervan passen bij het historische, groene karakter van dit deel van Rijnhuizen met kasteel Rijnhuizen en fort Jutphaas in de buurt.

Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West: “We zijn blij dat we met gemeente Nieuwegein deze stap in de ontwikkeling van Rijndael hebben gezet. Het stedenbouwkundig plan is met oog voor de historie tot stand gekomen. Rijndael wordt een eigentijdse groene en klimaatadaptieve buurt, omgeven door water. Met dit besluit kunnen we nu aan de slag met het ontwerp van de woningen.”

Hoe nu verder
Ontwikkelcombinatie BPD/KWP gaat de nieuwbouwplannen, die nu alleen nog maar in het platte vlak getekend zijn, verder uitwerken. De aanvraag omgevingsvergunning wordt pas gedaan, nadat een principebesluit is genomen op het uitgewerkte plan inclusief de uitwerking van de woningen. Direct omwonenden worden betrokken bij deze uitwerking via een informatiebijeenkomst die later dit jaar wordt georganiseerd. De verschillende deelgebieden worden in fases in verkoop gebracht. Op de website www.nieuwbouw-rijndael.nl is de informatie over deze ontwikkeling te vinden.

Vanuit oorsprong in ontwikkeling
De van oorsprong kantorenwijk Rijnhuizen wordt omgevormd naar een levendige, gemengde leefwijk. Waar nog wel kantoren en bedrijfsgebouwen zijn, maar waar de nadruk ligt op prettig wonen, leven en verblijven. De Gebiedsvisie ‘Mooi Rijnhuizen’ geeft ruimte voor circa 2.500 woningen, met daarbij behorende voorzieningen zoals bijvoorbeeld onderwijs, zorg, supermarkt en kinderopvang.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren