Rijkswaterstaat: mijd de A12 tijdens werkzaamheden in juni

Rijkswaterstaat verwacht vanaf zondagavond “enorme hinder” door werkzaamheden aan de A12. Zondag gaan de werkzaamheden tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn van start een die gaan de hele maand juni duren. Vanaf maandag 3 juni zijn daardoor overdag twee rijstroken minder beschikbaar van Nieuwerbrug tot De Meern. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor lange files.

“Als weggebruikers deze boodschap niet horen en hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden”, zegt omgevingsmanager Leonie de Vries.

Mijd de A12
De weg is normaal gesproken al heel druk, maar Rijkswaterstaat verwacht dat door de gehalveerde capaciteit en de afsluitingen op een doordeweekse dag de files tot aan Den Haag kunnen oplopen. Weggebruikers wordt aangeraden om in juni de A12 te mijden of op een andere manier te reizen. Wel zullen naar verwachting ook de omreisroutes erg druk zijn.

Groot onderhoud
De A12 is in juni vier weekenden afgesloten van Moordrecht tot Knooppunt Oudenrijn. Ook vinden er doordeweeks tien nachtafsluitingen plaats op het traject en op elf doordeweekse dagen zijn maar twee van de vier rijstroken beschikbaar. Onder meer het asfalt wordt tijdens de werkzaamheden vervangen. Het grote onderhoud is volgens Rijkswaterstaat nodig om hinder door slecht wegdek te voorkomen.

Naast onderhoud aan de A12 werkt Rijkswaterstaat dit jaar rond Utrecht ook aan onder meer het vervangen van de stalen kabels van de Galecopperbrug bij Nieuwegein, het vernieuwen van het wegdek op de A2 en het vernieuwen van de verlichting in de Leidsche Rijntunnel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk