Rij veiliger op de motor met airbag motorkleding

Je hoort vaak dat motorrijders kwetsbaar zijn. Als je dit tenminste vergelijkt met het rijden in een auto. Het maakt niet uit hoe goed je rijdt, een ongeluk kan altijd in een klein hoekje zitten. Dat zagen we verleden jaar maar weer toen een Nieuwegeinse rijinstructeur om het leven kwam bij een ongeluk toen hij met zijn motor op de Haarlemmerweg in Amsterdam op een auto klapte. Op de motor ben je altijd kwetsbaarder dan in een auto waar de klap wordt opgevangen door de auto zelf.

Het is daarom belangrijk om goede uitrusting te hebben als je op de motor zit. Denk hierbij aan de airbag motorkleding bij Bikeroutfit.nl, met airbagvesten die zorgen voor een ultieme veiligheid op motor. Of dit het leven heeft kunnen redden van de Nieuwegeiner kunnen wij niet zeggen. Maar de motor airbag is ontwikkeld om het gehele bovenlichaam tijdens een ongeval te beschermen. In millisecondes vult het airbag systeem zich met lucht en voorkomt zo mogelijke botbreuken en ander letsel.

Naast goede kleding is het belangrijk dat je altijd goed op het verkeer om je heen let. Automobilisten houden niet altijd rekening met een motor omdat deze lastiger te zien zijn. Als je zorgt dat je binnen het zichtveld van de auto blijft weet je zeker dat hij zijn rijgedrag aan aanpassen. Rijd bijvoorbeeld bij een busje of vrachtwagen zonder achteruitkijk spiegels meer naar de zijkant van de weghelft en zorg dat je voldoende afstand houd.

Wil je meer weten over veiligheid op de motor? Kom dan van 14 tot en met 17 februari aanstaande naar de Motor Beurs in Utrecht. Naast belangrijke en bekende merken als Rev’it, Dainese, Alpinestars, Shoei, HJC etc. vindt je ook talloze kleinere en relatief onbekende ‘niche’ brands.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren