Katern

Renswoude 1 – JSV 1 9 september 2023

De 2e bekerwedstrijd van het eerste tem van JSV stond afgelopen zaterdag op het programma. Een voor iedereen warme zaterdag in Renswoude leverde voldoende spektakel op.

De wedstrijd begon met een licht overwicht van Renswoude, waar JSV nog zoekende was naar elkaar en naar de juiste speelwijze. Dat leverde buiten een aantal hoekschoppen echter nog niet heel veel gevaar op en langzaamaan nam JSV het heft in handen. Na een paar afstandsschoten en kansjes uit corners kwam Anass uit een counter op links vrij in het strafschopgebied en met een droge knal in de hoek wist hij de keeper van Renswoude te passeren. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en de 10 minuten daarna waren een kleine galavoorstelling van het team van JSV, met Xavi Spies in de hoofdrol. Met eerst een prachtige lob over de keeper en daarna een leep balletje precies tussen twee verdedigers door en buiten bereik van de keeper zette Xavi de ruststand van 0-3 op het bord. Daarbij hield JSV nog wel even de adem in bij een dropkick van Renswoude die boven Matthijs van Nieuwkerk op de lat uiteenspatte.

De 2e helft bracht met een wissel van Mitchel Wiafe-Kissi voor de wat grieperige Damian Tjon eenzelfde beeld als in de voorgaande wedstrijden. JSV geloofde het wel en de tegenstander greep het initiatief. De 1-3 en 2-3 vielen dan ook alweer vrij vroeg, en even leek het erop alsof JSV de wedstrijd uit handen zou geven. De toeschouwers langs de lijn voelden dit ook en riepen richting de spelers van Renswoude dat die van JSV het niet meer wisten.

Dat prikkelde Anass Channouf om nog eens aan te zetten en met een fraaie beweging speelde hij zich vrij op rechts en schoot de bal voorbij de keeper in de verre hoek. Met 2-4 was de wedstrijd wel gedaan maar toch ging Renswoude voor de aansluitingstreffer waarbij ze zoveel ruimte vrij moesten geven dat JSV enkele goede counters wist te plaatsen, waarbij Merouan Ezzarouali na eerst de paal geraakt te hebben, in de volgende aanval toch nog de 2-5 eindstand op het bord wist te krijgen. Een prima resultaat en een goed uitgangspunt naar de laatste bekerwedstrijd van komend weekend toe. Dan wacht om 14:30 uur Roda ’46 uit Leusden op ons eigen Sportpark Galecop. De spelers kunnen daarbij jullie steun weer goed gebruiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk